top of page
opstelling_ruimte.jpg
Logo LOKI FinalTeken 3D.png

GIN & WHISKY
SCHOOL

DISTILLEER JE EIGEN GIN

Tijdens de workshop Gin Distilleren krijg je de kans om zelf distillateur te worden!

workshop gin distilleren
background_gin2.jpg
DE WORKSHOP

We beginnen je workshop met de ontvangst op de Loki Distillery. Hier staat een verfrissende gincocktail voor je klaar. Vervolgens duiken we in de geschiedenis van de gin. Hoe is gin ontstaan? Wat is de connectie met Nederland? En waarom is gin tegenwoordig weer zo populair?
 

Daarna is het tijd om je te verdiepen in het proces van botanical distilling. Hoe krijg je precies de smaken in de gin en welke kruiden kun je daar allemaal voor gebruiken? We proeven verschillende gins en verschillende pure distillaten van kruiden. 

DE PRAKTIJK

Deze theoretische kennis breng je vervolgens in de praktijk.

In tweetallen ga je aan de slag met het distilleren van je eigen gin. Op de speciale Nano-stills distilleer je precies de gin die jij wilt maken. Het resultaat is een one-shot gin distillaat van 71%, die nog verdund moet worden met zuiver water. Ga je voor het minimum van 37.5% of voor een extra sterke navy strength? Jij bent deze dag de distillateur, dus jij bepaalt. 

IMG_7937.jpg
BOTTELEN EN PROEVEN

Natuurlijk herhalen we het volledige proces nogmaals zodat ook je partner een gin heeft. En daarna is het tijd om te bottelen en te proeven. Welke tonic gaat het best bij jouw gin? De resterende gin neem je in een fles van 0,5 liter mee naar huis om er verder van te genieten. Tijdens het volledige proces word je begeleid door de ervaren distillery managers van Loki Distillers.

Minimaal aantal deelnemers
6 personen
Maximaal aantal deelnemers
12 personen
Duur: 3-4 uur
Prijs per persoon: € 50,-

inclusief cocktail/koffie/thee

en eigen fles gin

De workshops kunnen geboekt worden vanaf 6 personen op iedere middag en/of avond tussen 2 augustus en 30 december, met uitzondering van 24, 25 en 26 december. Boekingen worden bevestigd op basis van beschikbaarheid. Op het boekingsformulier geef je je voorkeursdatum en -tijd op, waarna wij telefonisch contact opnemen om de boeking te bevestigen indien mogelijk of om gezamenlijk een nieuwe datum te vinden. Pas na de schriftelijke bevestiging van deze datum is de boeking definitief.

bottom of page