top of page
opstelling_ruimte.jpg
Logo LOKI FinalTeken 3D.png

LOKI    GIN & WHISKY SCHOOL 

DISTILLEER JE EIGEN WHISKY

Zelf whisky maken? Tijdens de workshop Whisky Distilleren krijg je de kans om zelf distillateur te worden!

whisky_workshop.png
background_whisky2.png
DE WORKSHOP

We beginnen je workshop met de ontvangst op de Loki Distillery. Hier staat een bijzondere whisky voor je klaar. Vervolgens duiken we in de geschiedenis van whisky. De oorsprong ligt in Schotland en Ierland, maar wat is whisky eigenlijk precies?
 

Daarna is het tijd om je te verdiepen in het proces van whisky maken. We doorlopen alle stappen, van graan tot glas. En we proeven een aantal whisky's om te weten waar nou al die bijzondere smaken vandaan komen.

DE PRAKTIJK

Deze theoretische kennis breng je vervolgens in de praktijk.

Met jour groep ga je aan de slag met de verschillende onderdelen. Graan malen en natuurlijk stoken. Je maakt gezamenlijk de basis: nu nog new make spirit geheten. Hou goed in de gaten hoe je whisky smaakt, want teveel heads of tails en je whisky is ineens totaal anders. 

CB60CBBE-325D-4276-86DD-E058073C4B08_1_201_a.jpeg
canvas bewerkt.png
BOTTELEN EN PROEVEN

Met de basis kun je vervolgens verder aan de slag. Door te blenden met hele rokerige of juist hele fruitige new make spirits krijgt jouw whisky precies het karakter dat je wilt. En whisky moet natuurlijk officieel in een eikenhouten vat. Kies je voor nieuw eikenhout of misschien wel een sherryinvloed? Met houtsnippers bootsen we de vatrijping na in de fles. Vervolgens neem je deze fles mee naar huis om verder te rijpen.

Minimaal aantal deelnemers
4 personen
Maximaal aantal deelnemers
6 personen
Duur: 3-4 uur
Prijs per persoon: € 100,-

inclusief whisky proeverij, borrelplank

en eigen fles new make spirit

bottom of page